Hajdú-Bihar megye, Hódmezővásárhely

Aranyeső hull Hódmezővásárhelyre a választások előtt

Nem újdonság. Már kiszámítható lépés a kormánypárttól, erről már adtunk hírt. Választások jönnek és Hódmezővásárhelynek kiemelt szerep jut, hiszen a térség képviselője a volt polgármesterük. Ezzel nincs  baj. De, hogy ezt csak 4 évente teszik, annál inkább.

“Március 29-re felkértek engem az út átadására, tehát március 29-én az elkerülő út húsvéti ajándékként, a kormány ajándékaként, nagypéntek előtt egy nappal átadásra kerül Hódmezővásárhely március 29-én”

mondta egy lakossági fórumon Lázár János. Húsvéti ajándéknak nevezte és a kormány ajándékának. Nevetséges. Egy kormánynak nem az a dolga, hogy gyerekként kezelve állampolgárait, húsvéti kormányajándéknak nevezzen egy olyan projekt átadását, ami kötelező, fejlesztés és EU-s támogatás gyümölcse.

Amit ma a kormány az állampolgáraival elkövet, nem más, mint játszadozás. Gyermekként kezel és arra kíváncsi, hogy a gyermek mit tesz ha adnak, vagy elvesznek tőle. Kísérleti egerekként viselkedünk. A kormány most ad. De legközelebb elvesz.

Ami még szomorúbb, hogy továbbra is köti az ebet a karóhoz, és tovább hülyít minket.

. „Nyugat-Európában azért engedik be a bevándorlókat, hogy a nagytőke érdekében letörjék a munkabért. Nyugat-Európában a nagytőke kiszolgálása érdekében beengedik az olcsó munkaerőt, ezért van 30 százalékos munkanélküliség a fiatalok között Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban is. Nekik az olcsó munkaerő kell. Ha mi beengednénk a bevándorlókat, akkor tönkretennénk a magyar fiatalok jövőjét. Aki a bevándorlókat beengedi, az a magyar fiatalok jövőjét veszélyezteti, mert a bevándorlók el fogják venni a megélhetésüket, a munkájukat és a lehetőségüket, mert olcsóbban fognak dolgozni, és másképpen fognak élni, mint a magyar fiatalok” 

Figyeljék? NAGYTŐKE. Ezt a szót utoljára a szocializmus építése alatt sulykolták az agyunkba.  Hihetetlen magasságokba emelkedik a parasztvakítás. A magyar fiatalság jövőjére emlékeztet. Arra fiatalságra, akik már kint próbálnak szerencsét.

Persze nem tudta nem kiemelni a kormány jelentőségét  a hódmezővásárhelyiek életében, mert még  is nagyon jó, hogy a választások előtt még fejenként tízezer forintot is ki tud postázni a fideszes többségű önkormányzat a helyi, 62 év feletti nyugdíjasoknak. Ezért gondolom cserébe nagy része  vélhetőleg  elfelejti azt a négy év alatti sok  milliót, amit így-úgy elvettek tőle (a nyomorúságos nyugdíjával, a komoly gyógyszerárakkal, a leszakadt egészségüggyel és egyebekkel).

Ez a kormány nem kormány. Ez a kormány csak egy kelés az ország testén. Április 8-án a nemzet újra lehetőséget kap, hogy döntsön, De ne 3 millió. A döntéshez több kell. Mind a nyolc millió.

A. Péter


 
Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés