Hajdú-Bihar megye, Megyék hírei

Baleset a 4-es főúton Ebesnél

A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.
Összeütközött két személyautó a 4-es főút 212-es kilométerénél, Ebes térségében. A balesethez a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Jogosan nevezik halálútnak a 4-es főútat ? Úgy tűnik, sajnos igen.

Baleset Ebes
Fotó: haon.hu

Halálutak – könnyen rákerül a bélyeg egy-egy hazai útra, de mit mutatnak a baleset-számok? A Vezess most közli a Központi Statisztikai Hivataltól (KSH) kikért adatokat, majd a halálos, súlyos vagy könnyű sérüléssel járó baleseti számok után azzal árnyaljuk a képet, hogy megnézzük: a fekete listán szereplő utak közül melyiken mennyi jármű közlekedik, és egyáltalán, melyik út milyen hosszú. Ezek nyilvánvalóan befolyásolják a balesetszámokat.

Utánajártunk annak is, mennyit traffipaxozik a rendőrség a legtöbb balesetes utakon a két éve baleset-megelőzési célból beállított VÉDA-rendszer traffipaxaival, és végül közöljük, hogy a sebességmérők beállítása előtt mi volt az utak toplistája.

Az ország 30 legveszélyesebb útjának listáját kértük ki a KSH-tól, ebből 8 darab I. rendű, azaz kiemelten fontos főút. Sajnos ezek közül néhányon rendkívül sok baleset történik, a halálos tragédiák számát összegző listán az első két helyen is főút található .

4-es főút: 187 baleset összesen, ebből 13 halálos, 46 súlyos, 128 könnyű sérüléssel járó volt 2016-ban. Ezzel az ország összes útja közül a 4-es főúton történt a legtöbb baleset 2016-ban.


Hirdetés

Ha tetszett oszd meg te is!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés