Dunaújváros, Fejér megye, Gazdaság, Komárom-Esztergom megye

Fenyeget a Hankook Dunaújvárosban?

Béremelési vita folyik a Hankook és a munkások között. Mivel a cég a maga részéről egyoldalúan felfüggesztette a tárgyalásokat a munkások sztrájkbizottságot állítottak fel, mire a multi bekeményített. Ez után jelezték a dolgozók az őket képviselő VDSZ dunaújvárosi szervezetének, hogy fenyegetés érte őket.

„Több aktív dolgozó jelezte a VDSZ dunaújvárosi szervezetének, hogy a cég vezetése a termelésben dolgozóknak különböző üzeneteket juttat el. Többek között azzal fenyegetik a munkásszállón lakókat, hogy akik az esetleges sztrájkban részt vesznek, ne számítsanak a továbbiakban a Hankook ház »vendégszeretetére«, azaz kiköltöztetik őket”

– írta a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) a Mércének küldött közleményében.

Székely Tamás, a VDSZ elnöke szerint a cég érzékeli a dolgozók elszántságát, és azt, hogy egyre többen lépnek be a szakszervezetbe, ez pedig erőt a hétfői bértárgyalásokhoz. A gyár munkavállalói készek figyelmeztető sztrájkot tartani, amennyiben nem lesznek sikeresek a holnapi egyeztetések.

Az ATV híre szerint  teljesen leállt a Hankook gyára, Oroszlányban is sztrájkoltak.  Ma hajnalban két órás figyelmeztető sztrájkot tartottak a dunaújvárosi Hankook gyárban. A dolgozók hajnal 5-től 7 óráig nem vették fel a munkát.A VDSZ tegnapi közleményében az áll: a cégvezetés semmilyen megegyezési készséget nem mutatott, ajánlatot sem tettek a dolgozóknak, így nem maradt más lehetőségük, mint a munkabeszüntetés. A Hankook dolgozói 18%-os béremelést szeretnének.

Ha tetszett oszd meg te is!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés