Gazdaság, Megyék hírei, Pest megye

Tápiószecső – Energetikai felújítás

Elkészült Tápiószecső Nagyközség közoktatási intézményének épületenergetikai korszerűsítései. A beruházás teljes költsége több mint 243 millió forint volt, mely vissza nem térítendő támogatást az Európai Unió Kohéziós Alapja 100%-ban finanszírozott.

A napokban fejeződött be a Tápiószecsői Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületének épületenergetikai korszerűsítése, amelynek célja az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint a hőveszteség csökkentése volt. Az elmúlt hónapok munkálatai során, a külső nyílászárókat korszerű műanyag nyílászárókra cserélték, valamint utólagos homlokzati hőszigetelés került az épületekre.

 

 

A munkálatok azért váltak szükségessé mivel az épületek az elmúlt évtizedekben elhasználódtak és már nem feleltek meg a mai kor támasztotta hőtechnikai követelményeknek. A felújítással nagymértékben csökkenthetők a fenntartási költségek, és sokkal gazdaságosabban lesznek üzemeltethetők az épületek. Emellett az is fontos szempont, hogy az alacsonyabb fűtési energiaigény hatására csökkeni fog a károsanyag-kibocsátás is, így az eddiginél is többet tesznek a környezet védelméért.

A támogatásnak köszönhetően Tápiószecső Nagyközségnek olyan közoktatási intézményei lettek, amelyek megfelelnek a mai energetikai előírásoknak és környezetvédelmi szempontoknak. Mindez nemcsak a fenntartási költségekben tükröződik majd, hanem sokkal komfortosabb környezetet is biztosít a tanárok és diákok számára.

Ha tetszett oszd meg te is!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés