Csongrád megye, Hódmezővásárhely

Lázár hazamegy

Hátat fordít a következő Orbán-kormánynak Lázár János (43), aki a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek adott interjújában világosan elmondta: a jövőben nem kíván kormánytag lenni, befejezte munkáját a Miniszterelnökség élén és visszatér hódmezővásárhelyi választókerületébe.

Orbán Viktor ( pénteken a Kossuth rádióban tett utalásokat arra, hogy  változások következnek a Lázár János vezette Miniszterelnökségben, úgy fogalmazott: szeretné átalakítani a kormány „agyközpontját”, másfajta vezetési szerkezetet kíván létrehozni. Ebben az ügyben már voltak és a hét végén is lesznek komoly tárgyalásai – tette hozzá, utalva arra, hogy ezzel kapcsolatban hétfőn beszél Lázárral.

Lázár János viszont  a következő négy évet választókerületének szentelné. 

 A politikus elmondta, a következő négy évet a választókerületének fogja szentelni, hozzátéve: emellé országos politikai feladatot vállalni nagyon nehéz.
    Az esetleges kormányzati szerepvállalására vonatkozó kérdésre közölte, 2014-ben a Miniszterelnökség vezetésére kapott felhatalmazást. Mint mondta, ezt a munkát elvégezte, és ebben a formában be is fejezte, ezt szeptemberben már jelezte is a miniszterelnöknek.
    Közölte, Orbán Viktor hétfőre kérette magához. Úgy fogalmazott, “a jövőt illetően kettőn áll a vásár”, a miniszterelnök korlátlan felhatalmazással rendelkezik a kormány struktúrájának kialakítására és azok kiválasztására is, akikkel együtt kíván dolgozni.

A választások előtt Orbán Viktor Lázár hódmezővásárhelyi otthonában aludt

    “A kormányon kívül, sőt Budapesten kívül is van élet”

 

– mondta Lázár János. Hozzátette: az országos politikában, akár az első vonalban is sokan vannak, akik képtelenek voltak ezt tudomásul venni.

    A Csongrád megyei 4-es számú, hódmezővásárhelyi és makói központú választókörzetben a szavazatok csaknem 52 százalékát elnyerő politikus hangsúlyozta, helyben az együttműködésre kell törekedni, nem a szembenállásra. Elmondta, már találkozott és konstruktív beszélgetést folytatott két kihívójával a jobbikos Kiss Attilával, és az MSZP-Párbeszéd jelöltjével, Rója Istvánnal. A jövő héten egyeztet Algyő független polgármesterével, Molnár Áronnal, akivel az utóbbi időszakban nem mindenben értett egyet, és kész a kapcsolat rendezésére Márki-Zay Péter (független) hódmezővásárhelyi polgármesterrel is.
    A politikus közölte, ehhez azonban “egy mondatot vár a kampányban elhangzottak okán”. A városnak arra van szüksége, hogy megválasztott képviselői együttműködjenek egymással – hangsúlyozta Lázár János.

 

/Fo­tó: MTI/ Koszticsák Szilárd

Lázár 2002-től egészen 2012-ig töltötte be a polgármesteri pozíciót­ Hódmezővásárhelyen, a Fidesz egyik legfontosabb húzóemberévé azonban akkor vált, amikor 2010-ben megválasztották a párt frakcióvezetőjének. Pályafutása egyik legnagyobb előrelépése volt, hogy 2014-től miniszterként ő vezette a Miniszterelnökséget, ahol iszonyatos munkatempót diktált, 112 kormányinfót tartott, és utódjának is csak annyit üzen: „Hajrá!”.

Győri Gábor politológus szerint Lázár bejelentése nem meglepő, ősszel ugyanis többször azt nyilatkozta, hogy 2018-ban inkább saját választókerületére összpontosítana.

Kiszelly Zoltán politológus szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy a minisztert maradásra kéri Orbán, és egy új tárcát ad neki, mivel a Fidesz számára egy „bevált” politikus. Korábbi hírek szerint ráadásul miniszterelnöki ambíciói is vannak, a politológus azonban úgy látja, ha ez így is van, még nem jött el az ő ideje.


MTI /Blikk.hu


 

Ha érdekli a politika és véleménye is van keresse fel a megyeihirek.info politikával foglakozó oldalát a Facebookon

Ha tetszett oszd meg te is!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés