Ajak, Gazdaság, Szabolcs megye

Hűtőház épül Ajakon

Forrás

Ajak külterületén 500 négyzetméteres hűtőház épül hamarosan, ami egy romániai településsel, Halmival közösen tükörprojektként valósul majd meg – tájékoztatta a FrissMédiát Kerekes Miklós, Ajak polgármestere.

 

 

A városvezető azt írja közleményében, hogy a teljes költség meghaladja a 2 millió 350 ezer eurót. a teljes beruházáshoz 5 százalékos önrészt kell biztosítani, amit Ajak város képviselő-testülete határozatban fogadott el.

A hűtőház a közfoglalkoztatási program keretében megtermelt zöldségfélék tárolását fogja biztosítani. Az alapanyagok a helyi, száz százalékban önkormányzati tulajdonú, közétkeztetési feladatokat ellátó Városélelmezési Kft. által üzemeltetett konyhán kerülnek felhasználásra. Az épületben emellett kialakítanak egy 100 négyzetméteres tanácsadó helyiséget is, ahol képzéseket, klubfoglalkozásokat fognak tartani a helyi és környékbeli munkanélkülieknek.

A projekt keretein belül egy olyan online felületet is létrehoznak, ahol a lakosok a munkáltatók által meghirdetett állásajánlatokról rendszeresen frissítve kapnak majd tájékoztatást.

Ha tetszett oszd meg te is!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés