Fejér megye, Megyék hírei, Székesfehérvár

Megnyílik a Titkok Háza Székesfehérváron

Az újonnan létrejövő élményközpontban a diákok a kémia, a fizika, a matematika, a biológia és az alkalmazott természettudomány területeivel ismerkedhetnek meg interaktív módon.

Tudományos élményközpontot hoznak létre Székesfehérváron 436 millió forintból, amelynek célja a fiatalok természettudományos érdeklődésének felkeltése és tudásuk szélesítése. A Titkok Háza nyitórendezvénye a tervek szerint 2019 januárjában lesz.

A projektet megvalósító Echo Innovációs Műhely elnöke, Zugor Zsuzsanna a Fehérvári Civil Központban tartott sajtóbejáráson elmondta, hogy a 300 négyzetméteres élményközpontnak otthont adó épületrészt 165 millió forintból, 120 millió forintos uniós támogatással újították fel.

430 diák tanulhat havonta interaktív módon
A Titkok Háza Tudományos Élményközpont fő célja az élménypedagógiai programkínálat bővítése, amelyhez a szükséges innovatív oktatástechnikai és demonstrációs eszközöket már beszerezték. Kialakítottak továbbá egy nagyobb oktató-előadó termet, valamint öt kisebb tematikus labort, egy azokhoz kapcsolódó raktárt, valamint egy oktatói szobát.

Fotó: titkokhaza.hu

 

A tervek szerint az élményközpont havonta átlagosan 430 diákkal ismerteti meg a természettudományokat egy 21. századi környezetben. Közelebb hozza a tudományt a diákokhoz
Cser-Palkovics András, a város polgármestere elmondta, hogy óriási szükség van olyan tudományos terekre, amelyek az iskolákban nincsenek, mert ezekkel lehet jóval közelebb hozni a gyerekeket a természettudományos ágakhoz.

Az élményközpontban tíz különböző tematikus programsorozatot dolgoztak már ki a kémia, a fizika, a matematika, a biológia és az alkalmazott természettudomány területén. A tananyagok kidolgozásában az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának több mint húsz munkatársa vett részt.

Ha tetszett oszd meg te is!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  Subscribe  
Visszajelzés