Baranya megye

Több száz millióból épített turistahajót Mohács

Több mint háromszázmillió forintot fordíthat Mohács és Pélmonostor közösen turisztikai fejlesztésekre, egy a határon átnyúló, sikeres pályázatnak köszönhetően.

Turistahajó vásárlására százmillió forint jut Mohács részére a keretből, ám ennyiből csak öreg hajót lehetne venni. Egy új vízi jármű ennél jóval drágább, de a képviselő-testület döntése értelmében vállalják a pluszkiadást.

A projekt összköltsége mintegy egymillió euró (313 millió forint), aminek nagyjából a felét Mohácson, felét pedig a horvát oldalon megvalósuló fejlesztésekre költhetnek.

A támogatás odaítéléséről a közelmúltban született meg a döntés, Mohács a pályázattal elnyert közel 539 ezer euróhoz hazai forrásból 63,4 ezer eurót kap, míg 31,7 ezer euró önrészt vállalva szerezheti be az ötvenfős turista kishajót, illetve költhet kerékpárutakra.
A turistahajó beszerzése régóta szerepel az önkormányzat tervei között, hisz ezáltal a Duna adottságait, természeti szépségét kiaknázva még színesebb programokat tudnának kínálni a városba érkező vendégek számára – olvasható a Hajózás.hu-n.
Fforrás: Hajózás

Facebook hozzászólások

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés